Informatikai fejlesztés megvalósítása a Z-ROX NYUGAT Kft.-nél

 

Európai Uniós forrás segítségével informatikai fejlesztésre került sor a Z-ROX NYUGAT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szombathelyi székhelyén, a GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2020-02100 pályázat keretén belül. A Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 7,14 millió Forint vissza nem térítendő támogatásban és 11,2 millió Forint visszatérítendő hitelkeretben részerült.

A Z-Rox Nyugat Kft.-t 2002. szeptemberében alapította Berta Barnabás és Sákovits László azzal a céllal, hogy Xerox gépek márkaképviseletéként kereskedelmi tevékenységet folytasson Szombathelyen és vonzáskörzetében. A cég fő tevékenységi köre 95.11 Számítógép, periféria javítása, de emellett számos más tevékenységgel bővítette szolgáltatási palettáját az elmúlt évek során.
A vállalkozás növekedési törekvéseinek a fizikai környezet szűkössége a gátja, így egy üzleti lehetőséget megragadva vásárolták meg a Vízöntő utcában található ingatlant, amit felújítást követően, mint székhely használnak. Az ingatlan egyben a központi ügyintézés helye is, kiszolgálja a vállalkozás minden igényét.
A vállalkozás alkalmazotti létszáma stabilnak mondható, piaci helyzetét tekintve is a stabilitás jellemzi. Megbízható vállalkozás, magas minőségű szolgáltatást nyújt, ma már nem csak megyei szinten jegyzik a vállalkozást, elmondható, hogy Dunántúl nagy részén jelen vannak, a vállalkozói szférától kezdve az oktatási intézményeken át számos helyen.
Az ismertségének és stabilitásának fokozásához hozzájárulnak az elmúlt években tett portfólió bővítési törekvések is - ma már nem csak Xerox márkaképviseletként van jelen, hanem marketing szolgáltatást is nyújt az ügyfeleknek - akár tervezés, akár csomagolástechnikáról legyen szó. A vállalkozás üzemmérete megköveteli mára azt, hogy integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésére kerüljön sor. A rendszert a vállalkozás minden alkalmazottja használni fogja, az alábbiak szerint:
 
A kedvezményezett neve: Z-ROX NYUGAT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Informatikai fejlesztés megvalósítása a Z-ROX Nyugat Kft.-nél
Megvalósítás helyszíne: 9700 Szombathely, Vízöntő utca 9. C. ép. fszt. 2.
A beruházás megvalósításának ideje: 2020.03.06-2022.12.31.
Beruházás összköltsége: 20.411.000 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 7.143.850 Ft
Konstrukció keretében igényelt kölcsön összege: 11.226.050 Ft.
Támogatás mértéke: 35 %
Hitel mértéke: 55 %
 
Beruházás rövid bemutatása:
 
A projekt célja, hogy a vállalkozás új vállalatirányítási rendszer vezessen be, valamint hardverek beszerzésére is sor kerül. A közvetlen cél tehát egy új rendszer fejlesztése, míg közvetett célként nevesíthető a munkafolyamatok gyorsítása, átlátható struktúra megteremtése és fenntartása.
 
Vállalatirányítási rendszer moduljai: A CRM az ügyfélkezelést teszi könnyűvé, átláthatóvá teszi az ügyfelekhez tartozó dokumentációk tárolását, kezelését és visszakereshetőségét.
A kontrolling kimutatások, elemzések elkészítéséhez nyújt megfelelő háttér segítséget.
A pénzügyi modul lehetővé teszi a napi könyvelési feladat elvégzését, házon belül elérhető lesz a napi, aktuális eredmény valamint vevői, szállítói adatok, pénztárjelentések.
A beszerzés, logisztika a raktárkészletek kezelését teszi lehetővé, valamint a megrendelések, hozzá kapcsolódó szállítói kondíciók listázását.
Az elektonikus iratkezelés pedig könnyen visszakereshetővé, átláthatóvá teszi a beérkező és kimenő dokumentációt, egyszerű archiválási, mappázási, iktatási lehetőséget teremt meg a vállalkozás számára.
 
A hardver beszerzés keretében 2 darab asztali gép, 7 darab laptop és 3 darab táblagép beszerzésére kerül sor. Az asztali gépek az irodai munkavégzéshez szükségesek, a laptopokat és táblagépeket azok a kollégák kapják, akik külső helyszíneken is végeznek munkát, így a rendszerhez való hozzáférésük mobil kell, hogy legyen.
A beszerzés hozzájárulása a projekt céljához abban nevesíthető, hogy a rendszer használhatóságát biztosítja, továbbá külső helyszíneken történő alkalmazásokba való betekintést, feladatelvégzést is lehetővé tesz.
 
A beszerzés eredménye az alábbiak szerint összegezhető: A projekt keretében az alábbiak beszerzésére került eddig sor:
  A projekt befejezése a hatályos támogatói okiratban szereplő befejezésig megvalósításra kerül.
 
További információ kérhető:
 
NÉV: Krepfl Péter
TELEFONSZÁM: 06302336463
E-MAIL CÍM: k.peter@zrox.hu